Xαριζεται η Χαρουλα

Xαριζεται η Χαρουλα
Οποιος ενδιαφερεται να την υιοθετησει ας στειλει email.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Συνάντηση της επιτροπής για τα αδέσποτα στην πόλη του Ναυπλίου

Οι πρώτες σκέψεις και οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων και του «φολίασματος».
Στις 19 Μαρτίου 08 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΤΕΔΚ συγκέντρωση πολιτών για την εξέταση του θέματος των αδέσποτων σκύλων, αλλά και γενικότερα των ζώων της πόλης μας, ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής του Δήμου που συστάθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου για το σκοπό αυτό.

Xθες, 16 Απριλίου 08 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση της Επιτροπής του Δήμου Ναυπλίου με τους ζωόφιλους της πόλης μας.

Το πρώτο λουράκι - δείγμα κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι και ήταν ΩΡΑΙΟ .
Εγραφε Δήμος Ναυπλίου και θα το φορούν τα σκυλάκια που αφού περισσυλέγονται από ειδικά εκπαιδευμένο υπάλληλο του Δήμου σε συνεργασία με ζωόφιλους, θα γίνεται η μεταφορά τους σε κτηνίατρους της περιοχής, που θα φροντίσουν τα ζώα, σημαίνοντάς τα με το αναγκαίο «τσιπάκι», αποπαρασιτόντας, εμβολιάζοντας και στειρώνοντάς τα. Στη συνέχεια, όπως επιβάλλει και ο σχετικός νόμος (3170/03) τα ζώα θα αφήνονται στη πόλη ελευθέρα στο χώρο όπου προηγουμένως ζούσαν, φορώντας πλέον το περιλαίμιο του Δήμου με τον αριθμό τους και το όνομά τους. Κατ΄ αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια κατάσταση -μητρώο των αδέσποτων που θα είναι φροντισμένα και από αυτά θα μπορούν να δίδονται για υιοθεσία σε όποιον το επιθυμεί.
Η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σύντομα στο έργο της και να ζητήσει τη συνδρομή και άλλων δημοτών - φίλων των ζώων, όπως και την υποστήριξη και συμπαράσταση από κάθε αρμόδιο άτομο, όπως κτηνιάτρων , εκπαιδευτικών κ.α.

Aς ελπίσουμε ο Δήμος Ναυπλίου να δώσει το καλό παράδειγμα και σε άλλους Δήμους όσον αφορά την διαχείριση των αδέσποτων, που δεν επέλεξαν τα ίδια να ζουν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: